top of page

BIO

Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) en Coraline Groen (viool) vormen door de combinatie van hun instrumenten en de energievolle en natuurlijke manier waarop zij samenspelen een uniek duo.

 

In 2014 ontmoetten zij elkaar tijdens hun bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en inmiddels hebben zij concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk; waaronder in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Nieuwe Kerk in Den Haag en de Hertz in TivoliVredenburg. Daarnaast werd hun opname van het stuk 'Opposite Pieces' begin 2020 gereleased door het label Royal Conservatoire Recordings en  waren zij live te horen op Radio 4 bij Opium en op Radio West.


Het duo speelde samen met o.a. Valentina Tóth, Lucas van der Vegt, Jobine Siekman en werd gecoacht door Martijn Padding, An Raskin & Vera Beths. Omdat de klanken van bajan en viool uitzonderlijk goed mengen, willen zij zich graag vooral focussen op repertoire speciaal geschreven voor deze bijzondere instrumentatie. Naast het spelen van reeds geschreven werk zoeken zij het contact met hedendaagse componisten die voor hen willen schrijven, waaronder de Italiaanse Sara Zamboni. Door andere kunstdisciplines te integreren in hun concerten, proberen zij nieuwe muziek nog dichter bij het publiek te brengen. Zo werkten zij recentelijk samen met regisseur Audrey Bolder en zanger/stemacteur Bruno Gatinet.

Bio: Bio
Bio: wie is wie
bottom of page