top of page
DSC04564.JPG

CORALINE GROEN

Coraline Groen is winnares van de Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours 2020 en actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2019 behaalde zij haar masterdiploma bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheidingen voor ,,haar veelzijdigheid, creativiteit, en haar muzikale en inspirerende persoonlijkheid”. Ze studeerde tijdens haar bachelorstudie in Den Haag bij Peter Brunt, Philippe Graffin en in Londen aan de Royal Academy of Music bij Rodney Friend.
Coraline won verschillende prijzen en nam deel aan de academies van het Koninklijk Concertgebouworkest (2018/2019) en het Residentie Orkest (2017/2018). Ze was concertmeester van het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium en voerde de tweede violen aan bij het Nederlands JeugdOrkest, het RAM Symfonieorkest en het Gustav Mahler Academy Orkest. Daarnaast speelde ze in het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Antwerp Philharmonic en Asko|Schönberg. Naast haar duo met Robbrecht maakt ze deel uit van het Volkmanntrio (www.volkmanntrio.com) en het experimentele pianokwintet de Formule (www.ensembledeformule.nl).
Coraline heeft een viool (gebouwd door W. Crijnen in 2006) en een stok (A. Grütter, 2003) in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

bottom of page